Japanse Spaniel

Onze kanjer Star – Perfect Star of the Special Lobo

 

Ingrus: Star

Show uitslagen Star

Japanse Spaniel? Hoe kom je als Chihuahua Fokker nou toch bij een Japanse Spaniel terecht? Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal. Onze Star is gefokt door een bevriende Fokker, Serge de Groof uit België. Wij waren daar op visite, en natuurlijk ook om even te genieten van de Chihuahua- & Japanse Spaniel- pups.

Door omstandigheden was er, een in eerste instantie gereserveerde pup, ineens beschikbaar. Tot op dat moment had ik zelfs nog nooit overwogen om Japanse Spaniel toe te voegen aan mijn roedel. Ik had niks met het ras, ja leuk om te zien, op een afstand en voor andere mensen. Ik vind nog steeds niet elke Japanse Spaniel leuk. (Begin ze wel steeds meer te waarderen) Maar Star… Als baby al zo’n eigenwijze blik. Tja ik ben dus gevallen voor haar blik. En ja ik snap dat dat normaal gesproken geen maatstaf is voor het uitkiezen van een hond waarmee je naar show wilt, en of mee wilt fokken. Want er zijn zoveel meer punten die belangrijk zijn voor een hond zoals de bouw/constructie, gangwerk enzovoort.

Toen ze eindelijk naar Nederland mocht is ze in eerste instantie direct naar Rosa van Leeuwen gegaan, die haar met haar eigenwijze karakter geweldig opgevoed, gevormd en getraind heeft. Zonder Rosa was zij nooit zo geweldige hond geweest zoals ze nu is! Star heeft een geweldig showkarakter, ze doet het graag, ze vindt het leuk, en dat is goed te merken als ze op show is. Ze is daar helemaal in haar element. En dat is fijn, want behalve dat een hond toch wel redelijk goed in elkaar moet steken, is het ook wel zo prettig dat ze zich enigszins op hun gemak voelen op show.  En ja dat doet ze….. → Star’s Showuitslagen